top of page

UNDERVISNING I INSPIRATORIUM

Nedenstående fag er 'grydeklare' med tovholdere og undervisere, og vil blive sat op på alle de campusser, hvor det er muligt. 

RO                                         1. gear

Ugentlige mødegange på campus + online

 

Kursusforløb om afspænding, mindfulness, åndedræt, self-care, positiv tænkning og livsrutiner.

 

Teoretisk indføring i og praktisk afprøvning af simple redskaber, man kan implementere som afstressende og stressforebyggende rutiner i sin hverdag.

STRIK                                     2. gear

Ugentlige mødegange på campus.

 

Forbløffende mange studerende finder stor ro i at strikke – og endnu flere ønsker at lære at strikke. På dette fag vil erfarne strikkere hjælpe nye strikkere i gang.

 

For at dyrke fællesskabs-elementet lægges op til at de studerende strikke til et godt formål – fx Røde Kors eller Mødrehjælpen. Alle vokser når de gør noget for andre.

KULTUR                                3. gear

Ugentlige mødegange på campus.

 

Kursusforløb, hvor litteratur, musik og film analyseres i fællesskab med kaffe og kage.

 

Udøvende kunstnere inviteres til at ’åbne’ deres værker sammen med de studerende. Ligeledes vil KUs undervisere og studerende engageres som oplægsholdere.

Se Coronacafeerne her

NYDELSE                               4. gear

Ugentlige workshops på campus.

Danskerne prioriterer generelt pris før kvalitet – og vi ved meget lidt om hvordan man skelner mellem høj og lav kvalitet af vine, chokolade, ost, is, lakrids og andre ’lækkerheds-produkter’.
 

Guidet af eksterne eksperter vil studerende med foredrag og smagninger opdage og træne sanseapparatet og forhåbentligt finde nye og overraskende årsager til at elske livet.

LYD                                         4. gear

Workshops på campus + online

Podcast er allerede nutidens formidlingsform og teknologien gør nemt for alle at optage deres egne lydfiler. I samarbejde med de største kapaciteter på Radio Loud arbejder vi med at flette videnskabelige indsigter og lydformidling sammen.

Se e-bøgerne INDSIGTER og INSIGHTS her

Nedenstående fag sættes i efteråret 2021 op på forsøgsbasis i mindre udstrækning

ORD                                     2-3. gear

Ugentlige mødegange på campus + online.

Mange studerende skriver lyrik, prosa og eksperimenterende tekster, men har ikke noget naturligt outlet i det akademiske miljø på campus.

 

Faget er ikke en forfatterskole, men et forum hvor studerende mødes og skriver sammen, læser og feedbacker hinandens tekster - og underviseren udfordrer med opgaver og kærlig disruption.

 

Hvert år udgives antologien UDSIGTER  med de bedste værker.    

Se e-bogen UDSIGTER 2020 her

MAD                                       3. gear

Ugentlige events i skolekøkkener i København.

Studerende er både den mest klimabevidste generation og den med det største madspild.

 

Faget skaber opmærksomhed om nærende råvarer og ideer til at gøre hverdagsmaden spændende. Hver uge sætter en gæstekok fokus på nye basisråvarer og krydderier.  

 

Holdene struktureres i grupper af 4-5 studerende, hvor ’erfarne’ kokke sættes sammen med dem, der kun kan koge pasta. Grupperne laver en gryderet, en suppe og en håndfuld deller.

 

I skolekøkkenet kokkerer 4-5 grupper, som efter dagens måltid udveksler fryseposer, således at alle deltagere går hjem med 5-10 fryseposer med hovedretter, som de næste dage blot tilsættes pasta/ris/kartofler/salat og sikrer kursisten nemme, billige, velsmagende og varierede måltider.

En fryseposeret koster i råvarer 10,-. Således kan den studerende holde sit madbudget under 1.000 pr. måned uden at gå på kompromis med lækkerhed, variation og næringsindhold. 

SPIL                                        4. gear

Ugentlige mødegange på campus.

Alle elsker kortspil og brætspil, særligt når der er kaffe og godt selskab.

Faget tager skridtet videre, og introducerer nye spil til kursisterne - og lægger op til at nyfortolke og nydesigne reglerne for de kendte klassikerne. 

...

Flere ideer er under udvikling

bottom of page