top of page

FRA HJERNE OG HJERTE TIL PAPIR

UNGE ORD

FRA ...

Inden for virksomhedskultur, musik og sport er der en helt naturlig fødekæde frem mod en højere grad af kunnen og professionalisme. Unge talenter mødes med erfarne og professionelle aktører, man kan lære af.

Disse muligheder har unge forfatterspirer ikke. At skrive er oftest noget, man gør alene uden vejledning.

UNGE ORD skaber nu et rum for det, der naturligt sker i andre sammenhænge. Et sted at prøve sig af - og et sted at møde erfarne og professionelle aktører.

 

- Henrik Fritz Kjærgaard, Borupgaard Gymnasium.

DE LOKALE UNGE ORD
UNGE ORD er et litteraturprojekt, der ikke (kun) handler om litteratur, men et stå- og mødested for nogle unge, der ikke styrer dansegulvet eller sportsbanen. 
Vi har sammen skrevet udgivet antologierne UNGE ORD fra 2022, 2021 og 2020.

2022-bøgerne blev nogle tykke moppedrenge, hvor den enkelte forfatterspire måske godt kan forsvinde lidt i mængden. Derfor udgiver vi i 
maj 2023 lokale bøger; UNGE ORD fra (indsæt kommune).

Hertil etablerer UNGE ORD lokale skrivefælleskaber for at skabe en social dimension i skrivningen. 

 

ANERKENDELSE OG MOTIVATION
Disse unge oplever sjældent anerkendelse fra ’det officielle niveau’. Når det sker, er effekten enorm: Stolthed, smil, øget selvværd – og lyst til at fortsætte den gode udvikling. At blive udgivet i en bog er en stor anerkendelse – lokal opbakning fra det politiske niveau er et boost af denne.

 

EN POSITIV SENFØLGE AF CORONA
UNGE ORD opstod som en online skriveaktivitet i Corona-lockdown, og har siden resulteret i 3 årlige bogudgivelser med tekster, skrevet af de unge.

Måske ikke Nobelpris-potentiale, men med ny og værdifuld social kapital til indadvendte, sensitive og lidt ’skæve’ unge.GODE LINKS
Projektets historie 
UNGE ORD i pressen
Highlights fra UNGE ORD AWARDS 2022


 

bottom of page